National Cyber Security Summer School (NCS3) eind augustus opnieuw van start

Deze hoofdrubriek bevat 0 rubrieken:

National Cyber Security Summer School (NCS3) eind augustus opnieuw van start

Na een succesvol eerste jaar in 2016 vindt de National Cyber Security Summer School (NCS3) dit jaar opnieuw plaats van 21 tot en met 25 augustus a.s. in onder andere Den Haag en op verschillende andere locaties. Inmiddels hebben ruim 50 kandidaten zich aangemeld en is de inschrijving gesloten.

De crash-course maakt studenten bekend met trends en ontwikkelingen in het cyberdomein en is een stimulans om als cybersecurity-expert aan de slag te gaan. Ook zijn er stageplaatsen aan de NCS3 gekoppeld. De summer school is een initiatief van de Cyber Security Raad (CSR) en wordt georganiseerd door dcypher in samenwerking met CGI, Nederland ICT, Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en nog een aantal andere enthousiaste partners.

Les van cybersecurity experts

Tijdens de speciale Cyber Security Summer School krijgen Masterstudenten en laatstejaars Bachelorstudenten in Science of Social Science, sociale wetenschappelijke studies en technische opleidingen college van cybersecurity experts van hogescholen en universiteiten, uit het bedrijfsleven en van de overheid. De studenten worden rondgeleid bij bedrijven en organisaties, doen een hands-on Hack-lab, een crisissimulatie en een Dark-Web-training.

CSR Challenge

Ook dit jaar maakt de CSR Challenge onderdeel uit van het programma van de summer school. De studenten strijden tijdens deze challenge om een beleidsadvies aan de Cyber Security Raad te mogen geven. Dit onder toezicht en begeleiding van cybersecurity experts van overheid, bedrijven en universiteiten. Winnaars ontvangen een prijs die wordt aangeboden door de NCS3 partners en van invloed kan zijn op hun verdere carrière.

Meer informatie over de National Cyber Security Summer School (NCS3) is te vinden op:

www.ncs3.nl